het glijden op de sneeuw
veranderlijk en machtig
sterk zoals een leeuw
en bevrijdend zo waarachtig
Glijdend naar benee
de sneeuw waar het board
toen zo fijntjes over glee
poedersneeuw ik ken het niet
vooralsnog enkel een dunne laag
dat interesseert me geen biet
glijden is alles wat ik je vraag
Er is vrijheid in de bergen
er is vrijheid in het berijden
als de obstakels je niet tergen
zal de ervaring je waarlijk verblijden