Eigenlijk kunnen we ons leven vergelijken met een puzzel. God schetst ons een puzzel die we trachten te maken binnen een bepaalde tijd(door God vastgelegd). Elke dag werken we aan onze puzzel, zijn we op zoek naar stukjes om in te passen bij de rest. Leg je enkele stukjes verkeerd kun je opnieuw beginnen. Hoe meer stukjes je verkeerd legt des te groter de chaos is. Best kun je dan alles afbreken en opnieuw beginnen. Bekijk het nu eens zo: de tijd die we ervoor krijgen is ons lot, de puzzel: ons leven en de stukjes die we zoeken zijn de dingen die ons gelukkig maken.