Soms ben ik inspiratieloos
Als mijn gedachtes in een grote doos
Opgeborgen in een grot met een cijfercode
Waartoe het betreden van de ingang te strengste is verboden
Bewaakt door drie soldaten en hun officier
Nu het bedenken van een andere manier
Om mijn doel te bereiken
Van mijn begin situatie moeten afwijken
Een gedicht schrijven met een doel zit er nu niet in
Over liefde, verdriet of de toekomst heeft even geen zin
Andere dingen eerst laten voorkomen
Om straks in een nieuw gedicht te kunnen wegdromen
Want ik mis nu even dat gevoel
Misschien heeft de liefde dan toch nog een doel
Om gedichten te schrijven en om bij jou te zijn
Om me vrij te voelen en leven in zonneschijn
Ik heb de kist net geopend,
Nu is het inspiratiepijl weer een beetje oplopend
Een goed verhaal neer zetten is wat telt
Die ook nog wat over jou en mij verteld