Hiep hiep hoera!
gefeliciteerd oma
weer een jaartje erbij
besef je het zelf nog wel?
Iedereen weet het wel,
dat er ooit de laatste keer komt.
Morgen? Volgende week? Volgend jaar?
Daarna ben je weg, voor altijd.
Wat is 'altijd' een raar woord
gewoon altijd, voor altijd weg.
Nee dat kan ik me niet voorstellen
en ik wil het ook nog niet.
Niet dat ik je zo nog ken
eigenlijk ben je al dood.
Je zit maar wat in je stoel, je brabbelt wat
en af en toe komt er een leuk woordje uit.
Dat is dan fijn om te horen
maar kan je zelf nog wel denken?
Als ik binnenkom, ga je lachen
maar als ik je om mijn naam vraag,
weet je het niet meer.
Waarom moet jij dement zijn?
Misschien kan je beter dood zijn
en naar opa gaan.
Ik heb opa nooit gekent,
maar verlang naar hem.
Ik weet dan ook zeker,
dat opa daar wacht op jouw.
Als je bent gegaan,
zal ik huilen, dat is wat zeker is,
maar weet dat ik aan je blijf denken
Ooit zal ik naar jullie toekomen
als ik evenoud ben als jouw.