De natuur
Het is zo zonde,
al die natuur die verdwijnt.
door al die stomme uitlaatgassen
is de natuur nu al een heel stuk verkleint.
Heel veel bossen worden gekapt.
co2 wordt niet meer opgenomen.
daardoor verandert het klimaat,
en begint de aarde te stomen.
Al het mooie natuur gaat weg
en niemand lijkt er iets tegen te doen
de natuur verandert met de dag,
de natuur was zo mooi, maar dat was toen.
Mensen gaan al voor een paar kilometer
met de auto naar hun werk.
Waarom ga je dan niet fietsen?
ze verpesten hun eigen bloemenperk.
Maar daar denken ze niet bij na.
ze denken het helpt niets als alleen ik het doe.
maar begin altijd bij jezelf.
denk ook eens aan de koe!
Want zonder weiland geen koe,
en zonder natuur geen weiland.
kom op zeg denk ik dan,
je woont niet op een onbewoond eiland!
Doe eens even sociaal.
we werken aan de betere wereld, en help mee.
behoud de mooie natuur,
behoud alle dieren en ook de zee!