Hoe zo’n klein beestje als een kapoen
Symbool kan staan voor zo iets groots
In deze wereld en deze tijd
De vrede van een lieveheersbeestje blijft voor altijd
Mensen maken er een zootje van
Landen gaan kapot
Haat, geweld en oorlog
Wat is dat tegenwoordig toch?
Want liefde en vrede ontbreken te vaak
Iets moois wat er hoort te zijn
Mensen beseffen dit pas veel te laat
Want naast een lieveheersbeestje is er nog mee waar liefde en vrede voor staat