*-/*-/*-/*-/*-/
Gevoelig, hartelijk en lief
zijn omschrijvingen waar ik graag aan voldoe
maar soms, als ik teveel aan eisen heb voldaan
steekt het duiveltje zijn kop naar buiten
Hij slaakt dan rauwe kreten
van buitenproportionele woede
en kwetst daarmee
alle mensen van wie ik zoveel hou
Na zijn uitbarsting is het duiveltje
weer voor weken, maanden gekalmeerd
en kan ik weer rustig aan
mijn eigen weg vervolgen
Wat probeert hij mij duidelijk te maken
dat duiveltje met zijn scherpe tong
en hoe kan ik voorkomen
dat er weer zo'n uitbarsting komt?
Of zou het misschien gewoon zo zijn
dat dat nou juist mijn eigen IK is
en dat ik zal moeten accepteren
dat IK dat duiveltje ben!!
*-/*-/*-/*-/*-/