Er hing een opgeknoopte stemming te bungelen door de kamer
Zachte rode vlekken verplaatsten zich over het stucwerk
De sluipende wesp verzocht het vel te vergiftigen maar kreeg
Nul op het rekest
De onderstroom van kaassoufflés die over teakhouten tafels trok
nam een elftal ooms bij de arm en trok ze kopje onder water
Gezang dat naar de naam vals geschreeuw luisterde bracht de stemming
Er ook niet meer in
Koude schotel, huzarensalade, surimi sticks, gemarineerde olijven
vlammetjes, loempia's, bitterballen, bamihappen,
pasta, couscous, rijst, gnocchi, taco's, brood, pizza en nog meer
Werd niet gegeten
Het stond er bij en keek ernaar pokerface met botox volgespoten
het wapperde met de haren boven de koude soep
En stak de meute de loef af met een donderpreek die zijn weerga
Wel had gekend
Bulderlach leek afgedreven over een spiegelgladde zee en het geluid
weerkaatste hopeloos nog tegen de muren zonder een echo te
produceren zodat het geluid dood viel met een harde plof
Op het rode tapijt
Nog een fijne avond veel plezier wel thuis en doe voorzichtig
Doe alsjeblieft rustig aan je hebt gedronken mag eigenlijk niet rijden
Wat als ze je betrappen Wat als ze controleren
Ben je alles kwijt
De deur gesloten met agressie een smak viel het kozijn ten deel
het leek niet meer te gaan lukken; het genieten was een farce
we zullen onrustig slapen, we zullen woelen, keren, draaien;
Houten kop ontwaken
We blijven ons bewust van het grootste dilemma dat we kunnen dragen
is het feest als men geniet of geniet men als het feest is
Of is het niet om te draaien omdat het beide een verzinsel van de
Gespleten geest is
Er hing een opgeknoopte stemming te bungelen door de kamer
Zachte rode vlekken verplaatsen zich over het stucwerk
De sluipende wesp verzocht het vel te vergiftigen maar kreeg
Nul op het rekest