Zout water aan de bar van hout
Druppels in mijn fluitende glas
Water, vol van ongeloof en klatergoud
De woorden doof, en stom, en blind
Omdat je al gelukkig was
Ik hoop dat ook ik de ware vind
En vind ik hem niet, wees dan gerust
Ik zal je niet vervloeken
Je vriend heeft mijn gemoed gesust
Mij zachtjes op mijn hoofd gekust
Omdat ik je al het geluk misgunde
Terwijl het bier mijn bloed verdunde
Zijn vieze vriendinnetje naast mij
De leegte aan mijn andere zij
Een uitweg aan het zoeken