Weet je wat het leukste was
Ik was de dikste van de klas
Ik sprak heel deftig met een R
Maar ik kwam dan ook van ver
Vaak werd ik in elkaar geslagen
Het vet weerhield helaas geen pijn
Alleen zat ik mij vaak af te vragen
Waarom niemand vriendjes wilde zijn
De zomer bracht ik door in onze garage
Waar een oude schommel hing
Ik was verlicht van mijn bagage
En wilde maar een luttel ding
Wat minder gewicht op mijn schouders
Wat vriendjes, wat zussen, en ouders
Vaak dacht ik aan Rupsje Nooit Genoeg
Een boek wat zich ook zo vraatzuchtig gedroeg
Maar heb het nooit meer echt willen horen
Zelfs uit mij is een vlinder geboren