Ik wil je even laten weten,
Dat ik je met valentijnsdag niet ben vergeten.
Op deze dag mag en kun je eindelijk zeggen,
Zonder dat je het verder hoeft uit te leggen.
Ik heb een moedertje uit honderden,
Foutje, uit duizenden.
Helemaal fout, ik heb 'n moedertje uit miljoenen,
Die ik wel iedere dag wil zoenen.
Veel te weinig zeggen wij tegen elkaar,
Wat houden wij toch veel van mekaar.
Altijd heb jij voor mij klaargestaan,
Het maakt niet uit wat ik ook fout heb gedaan.
Zo'n moedertje als jij wil iedereen zich wensen,
Jij bent voor mij de belangrijkste van alle mensen.
Jij bent voor mij goud waard,
Jij bent mijn allergrootste maat.
Altijd sta jij voor mij klaar,
Ook al doe ik wel eens kattig en raar.
Besef jij wel als jij er niet was geweest,
Had ik nooit door alle ellende heen gesjeest.
Jij bent degene die je nooit hoort klagen,
Jij zult nooit iets van mij terug vragen.
Ik kan nog uren door gaan met praten,
Maar ik wou het hier bij laten.
Dit heb ik jouw al zo vaak willen zeggen,
Zonder dat ik het uit moet leggen.
Jij bent voor mij van zoveel waarde,
Jij bent de liefste moeder op heel de aarde.
Mam, ik hou van jou