kinderpret
kan je niet verstoren
voor een of ander gebeuren
geluk straalt meestal
uit die kleine kinderogen
neem nu een basketbaldoel
waar ooit nog
hun papa mee heeft gespeeld
die hangt sinds kort
bij ons buiten aan de muur
de koude kan hun niet deren
moeke tilt de jongste op
is nog te klein voor deze ring
en de oudste neemt een tuinstoel
anders lukt het nog niet zo goed
ook moeke
speelt even mee
en de vreugde en het geluk
van haar kleinkinderen
zorgen ervoor
dat moeke even haar zorgen vergeet
kinderpret
kan je niet verstoren
zoveel geluk in kinderogen
en bij dit aanschouwen
voelt zelfs een grootmoeder geluk