Ik heb de liefde haar kansen gegeven
Maar ze hoort blijkbaar niet thuis in m’n leven
En al had ik zoals iedereen iets moois verwacht
Ze heeft me enkel teleurstelling gebracht
Dus is het nu gedaan met de liefde
Die me dikwijls zo diep griefde
Het is tijd voor haar tegengestelde
Die in het verleden al vaker in me opwelde
Nu komt haat als mijn drijfveer
Liefde bedriegt me nimmer meer
Zolang deze longen ademen zullen
Zal ik me door haat, niet liefde, laten vervullen
Haat geeft me kracht om van me af te bijten
Zodat ik kan antwoorden aan degenen die me verwijten
En iedereen die me voortaan in de grond wil boren
Heeft vanaf nu op voorhand reeds verloren
Ik zal al m’n tegenstanders verpletteren
En wie me probeert te kwetsen, zal ik verketteren
Van haat krijg ik het vermogen
Van te straffen, al wie me belogen
Maar er is 1 nadeel aan verbonden
Haat zal m’n hart ongeneeslijk verwonden
En dat is de prijs die ik moet betalen
Omdat ik liefde m’n leven niet meer te laten bepalen