als ik schrijf spreek ik luid,
maak ik met mijn pen geluid,
positief of negatief,
ik neem een duik in mijn archief,
een archief van gedachten en gevoel,
zeg het je recht in je smoel,
ik niet rijmen is een crisis,
zie je bullshitten door je irish,
mijn juwelen zijn 14 karaats,
wil je ze stelen raken we slaags,
ik rijm beter dan,
shit ik ben van rijmen in de ban,
wat is het rijmen zonder mij?
niets hier voel ik me vrij,
geen tegenspraken,
wie of wat wil me hier raken?
iedereen dropt hier zijn mening,
iedereen is hier een queen of een king,
ik kom als what what?
neem weer een duik in mijn woordenschat,
gebruik geen luxe woorden is niet mijn taal,
ik vorm in mijn taal een verhaal,
en ik stop niet voor mijn hart stopt,
effe normaal gezegt het niet meer klopt,
ook al zeg je jij bent zwaar geflopt,
doe ik mijn best en klim weer naar de top,
zodat haters mij haten,
sterken nog mijn zinnen na praten,
fucker met mij wil je het niet aankaarten,
de echte hiphop,
die vindt je al never in de pop,
ra the rugged man,
who the fuck?dam,
dat bedoel jij hebt er nog nooit van gehoord,
check zijn shit en zeg het voort woord,
neem nu necro,the smut peddlers cage,
zo als osdorp al zei fuck commercieele aids,
en fuck de shit wat in is in the states,
mos def,talib kwellie,echte shit live on stage,
hiphop de shit loopt door mijn bloedt,
tot ik lig in het bloedt op de stoep,
of desnoods een ziekenhuis bejaardenhuis,
fuck that all van mij part nagelen ze mij aan een kruis,
als the man die ik eer,
ook wel heeft de codenaam de heer,
vergeet niet wie ik ben,
ik leef het leven wat velen leven en ben niet de man,
maar vraag je wie was hij dan?
waar the fuck is ie dan?
weet je wat ik daarop doe schijten man,
i come treu to treu,
so fuck you and ya sick crew!!!