Lucky Dube,wereldwijd een alomgekende reggaemuzikant
is gisterenavond overleden onder gewelddadige omstandigheden in zijn land
hij zong over hoop en vrede,over gelijkheid voor iedereen
zo als zijn leven zo waardevol,zo is zijn dood zo zinloos en gemeen.
Hij laat na vrouw Zanele en zijn zeven kinderen,waarvan er twee aanwezig waren bij zijn dood
een verschrikkelijk gebeuren dat ze meedragen hun verdere leven,een verdriet immens groot
de laatstgeborene pas drie maanden op deze wereld kan dit trieste gebeuren nog niet omvatten
Dat kleine mensje was geen lange tijd met zijn vader gegund.
Een pijn,naar de toekomst toe, niet in te schatten
Toen hij zijn kinderen had weggebracht,werden er schoten op hem afgevuurd
uit het niets kwamen zijn moordenaars op hem af,het heeft heel kort geduurd
ze schoten ongenaakbaar van dichtbij omdat ze zijn wagen wilden stelen
de verontwaardiging is groot over de hele wereld bij zovelen.
Zijn dierbaren
familie
en vrienden
die nu
zoveel verdriet lijden
om het verlies van hun geliefde
die de boodschap over vrede
over de wereld bleef verspreiden.
Nietsnutten die zelf niets waardevol van hun leven wilden maken
nu is Lucky bij GOD die over zijn ziel zal blijven waken.
Zuid-Africa
Ermelo 03-08-1964
johannesburg 18-10-2007
De enige Afrikaan die ooit een AWARD in ontvangst mocht nemen.
vijfentwintig jaar lange carriere.
tweeëntwintig albums.
We love you Lucky