Vijftig jaar, bijna antiek!
Onlangs was mijn moeder jarig, echt een feest,
We zijn naar Curacao geweest.
Ja, ze werd vijftig jaar,
ons idee was al heel snel klaar.
Een half jaar voorbereiding,
mijn zus en ik als leiding.
Heel wat spanning en hoofdpijn, heeft het gekost,
Het was geheim, door één verspreking van mijn zwager was dat opgelost.
Een hele week, was mijn moeder het middelpunt,
we hebben het haar zo gegund.
Lekker weer, zon en korte broek,
geen gesjouw met taart, voor al het bezoek.
Op de dag zelf luxe uiteten,
toch een kleine verrassing, mijn moeder mocht dat ook niet weten.
's avonds, het desert was aangebroken,
mijn moeder wilde koffie, daar hadden wij een stokje voor gestoken.
De serveerster kwam met een bord vol cake en ijs,
en een spetterende vuurpijl in het midden, echt wijs.
Op de rand stond met chocolade: Hartelijk gefeliciteerd 50 Jaar!
En spontaan, zong iedereen een lied voor haar.