Liefde is iets moeilijks,
zoals een wortel die niet groeien wil.
Maar eens komt er een blad,
een struik,
en dan een boom.
Gebonden aan zijn takken en de blaadjes rondom hem.
Geworteld in de grond,
tussen mossen, bloemen, grassen.
Ja, zo is liefde.
Stevig, voor heel lang.
Maar als er eens een onweer komt,
valt hij om,
en groeit misschien niet weer.