Als ik naar de sterren kijk
niet die, daar boven in de lucht
Maar die in boekjes en op foto's
slaak ik een diepe zucht.
Waarom is hij beroemd
Kan hij dan zo goed acteren
De man naast ons de buur
kan hem nog zo veel leren
Waarom is zij beroemd
Is zij echt dé mooiste dan
In onze wijk woont een meisje
achter haar loopt iedere man
En dan die beroemde schilder
Men noemt hem een kunstenaar
pats-pats wat verf op 't doek
en 't dure schilderij is klaar
Tja die sterren zijn geen sterren
die langer dan eeuwig lichten
Die, waarop wij ons oriënteren
En die waarover schrijvers dichten
Satelieten is een betere naam
Door de mens geschapen sterren
die door de echte worden belicht
En daardoor, slechts zichtbaar zijn van verre.