Ballerina
Zij danst door al haar gratie
met charme en perfectie
naar een uitvoering die
ontluikt tot een tijdloze creatie.
Ontroert door dit moment
dansen wij in gedachten mee.
Even één, in deze stille dans
en perfect met haar in balans.
Tijdelijk deel van een geheel.
Met 't applaus en de sensatie
delen wij met haar het toneel
en haar wonderschone gratie.
© sjoerd haxe