Als een strijder
in een oneerlijk gevecht..
wil ik strijden
voor mijn goed recht..
Als een goederik
die dreigt te verliezen..
blijf ik vechten
tot ze niet meer kunnen kiezen..
Alleen de keuze nog
om mij te nemen zoals ik ben..
Met mijn plus en mijn minnen
zoals ik mezelf ken..
Als een strijder
in een heftig levensgevecht..
wil ik mijn leven geven
voor dat, mijn goed recht..
als een held wil ik overwinnen
de zwaarste momenten..
en wil ik daarna kunnen lachen
als ik eraan terug ga denken..
Ik wil kunnen lopen
met mijn hoofd hoog in de lucht..
en ik wil dan niet meer hopen
en al zeker niet op de vlucht..
Als een strijder
van mijn leven
ga ik dagelijks de strijd weer aan..
en ervaar dan, ik de bevrijder
en kan dan pas heerlijk leven gaan...