St Jean de Duras april 2006
geen LIGHT VERSE maar een "halfvol' rijm.
Je suis une "Blanc de Gascogne"
Ik maak met niemand bonje,
als ik niet lig zie je me staan
Het is geen echt moeilijke baan.
Ik word niet echt moe,
roep af en toe "boe"
en liggend op mijn zij
trekken de seizoenen voorbij..
In de schaduw van de bomen
lig ik dan wat te dromen.
Als ik vol ben met melk
en de Boer zie komen
ben ik een "vache qui rit"
Ik heb geen dikke billen
zoals de boer zou willen,
maar door de rolklaver
is mijn melk wat mager.
De boer is er tevreden mee
want dat wil de EEG
Ik doe alleen wat druk en gek
als de stier komt door het hek.
Hij is geen boeman voor mij
want met mijn kalfjes in de wei
voel ik me daarna zo blij.
als de stier niet meer voor me komt
loop ik veel voorzichtiger rond
dan kom ik nietmeer bij de sloot
want ik ga liever gewoon dood....
Theo Boddéus Etten-Leur