Soms ben ik gewoon kwaad
Ik kijk dan boos
Dan weet ik me geen raad
En wil ik me terugtrekken in een doos
Er is dan niks aan de hand
Ik voel me dan gewoon niet best
Ik steek dan mijn hoofd in het zand
En trek ik me terug in mijn nest
Ik word bang van dat gevoel,
Maar ik wil er niet voor weglopen
Ieder mens heeft toch een doel?
Een doel dat ze niet zomaar kunnen kopen
Mijn doel is om dat gevoel kwijt te raken
Er gewoon van af te zijn
Het schreeuwen van alle daken
Wat lijkt mij dat toch fijn
Nou heb ik dit gedicht bijna af
En durf ik het eindelijk aan
In het begin was ik te laf
Maar nou laat ik me gaan