Lente
De riviertjes kabbelen
De omaatjes babbelen
De vogels die weer fluiten
Winterslapers komen naar buiten
Eenden zwemmen in de sloot
In het park loopt een blonde stoot
Kuikentjes huppelen in de ren
Daarnaast loopt een trotse hen
Stelletjes lopen hand in hand
Vogels komen weer in het land
Kinderen spelen op het groene gras.
Buiten hangt de schone was
Lammetjes lopen in de wei
Meisjes gekleed in luchtige kledij
Mensen op het terras
Zijn allen weer in hun sas
De zon staat hoog aan de lucht
En ik slaak een diepe zucht,
Gelukkig, het is weer lente