Een tijger die een gazelle bespringt,
Waarbij haar leven wordt ontnomen,
Waardoor ze niet meer in de natuur van Afrika meedingt;
Ontnomen van haar dromen
Maar de tijger doodde om te overleven,
In tegenstelling tot de mens,
Die voor het doden vaak de reden ‘overleven’ niet heeft te geven;
Hier in Europa is meestal alles toch tot wens.
Maar waarom werd het leven ontnomen van een 5 jarig kind,
Waarom werd haar droom verpest.
Is de mens dan zo idioot om anderen in zijn waanzin mee te nemen,
Alleen maar omdat hij daarmee zijn belangen lest?
De mens is daarom het grootste beest op deze aardbol,
En er is geen excuus voor,
Onschuldigen betalen hun tol,
En aan hun dromen komt helaas nooit gehoor.