Spijt
Heb je spijt van dingen?
Die zijn gebeurt of welke je hebt gedaan?
Het gevoel van het terug willen draaien
Waarvan je weet dat, dat niet meer zal gaan
Moet je spijt hebben?
Of is dat enkel een gedachte?
Misschien zat je wel niet fout
Maar toch blijf je op het antwoord wachtten
Je wilt het niet toegeven
En de woorden verlaten niet je mond
Ze blijven diep binnen verscholen
Waar de fout zich ten eerste al bevond
Je creëert je eigen normen en waarden
Waar je dag en nacht zelf over waakt
We zijn mensen, we zijn verschillend
Heb dus geen spijt, waar een ander zijn excuus wel voor maakt
De fout die zich ontwikkeld komt uiteindelijk te vroeg
En spijt komt altijd te laat
Maar sta achter de woorden: ‘het spijt me’
Waarneer ze in een vloeiende zin je mond verlaat