ik kwam in myn dagboek
een oud gedicht tegen
ik was 9 toen ik dit schreef
ik vond het wel grappig.
Toen was het een leuke tijd.
Toen had je nog niet eens een fiets
Terwijl je nu al in een auto rijdt
Het gaat zo snel en de tijd die blijft in het niets
Nu heb je een cd
Toen had je nog niet eens liedjes
Nu heb je een wc
Toen deed je het tussen de rietjes
Ze vonden een klok raar
Ze vonden pesten maar naar
Ze vonden ergens om huilen maar gewoon
Ze vonden het raar om iemand te zien met een kroon
Nu vinden wij een klok maar saai
Nu vinden wij pesten leuk, vooral tegen zo’n oude taai
Nu vinden wij huilen voor mietjes
Nu vinden een kroon gewoon net zo iets als een paar rietjes
Wij vinden toen maar saai
Wij willen nu meer flat gebouwen
Wij willen geen katten die s’nachts miauwen
Wij willen zwart, zwart van een kraai.
Toen of nu ?,, toen vindt ik
Saskia Cozijnsen, 9 jaar