Een bijna volle maan,
streelt bladerloze bomen,
die zich staande houden,
in het licht van de vrieskou,
die de lucht doet knisperen.
^^^^^
Aangevroren rijp,
siert het gras met een zilveren glans,
die het maanlicht verraad in een natuur stil en koud,
een konijn drinkt aan bevroren druppels,
kijkt wat rond voor hij zich in zijn warme hol verstopt.
^^^^^
In de verte fluit een trein drie keer,
omdat hij sneeuw gaat halen?
verder hoor je alleen maar de knisperende stilte
het is mooi geweest vandaag
ik ga
en de natuur maakt zich op voor de nacht
^^^^^