Advent………….
Aanstormend in de duisternis
-van dat wat in gedane eeuwen
gevoeld wordt als een lafenis-
de pijn van nu komt overschreeuwen.
Vooruit ziend’ terugblikkend relaas.
Geschiedenis die blijft herhalen,
waarin wij eindeloos verdwalen,
tot iets verhevens of iets dwaas.
Verschijning van wat eens zal komen
een zwellend Licht in duisternis
verborgen als geheimenis…..
toekomst waarvan wij dromen.
Het schept een beeld dat overwint
van Hij die Kwam en weer zal komen
de duisternis nu af doet romen
in de belofte van het Kind.
Registers gaan in weken open
tot dat de volle melodie
zal klinken van wat ‘k nog niet zie
maar waar ik op blijf hopen.
Het is de lokroep van gena
waarop mijn leven uit zal lopen.
Beker van heil om in te dopen.
Volheid waarin ik straks eens sta.
th