vandaag
vandaag ben ik gegaan naar het onberijkbare
met het goud in mn schoenen
de meningen op papier
wie niks zegt kan me horen
gekleurde eieren met pasen
mijn opgemaakte gezicht en heldere blauwe ogen
een nieuw gelegde weg
bij wie valt het op?
wie geen mening heeft
ongedragen gevoelens
spanningen tussen hem en haar
een glimlach dat alles goed maakt
de ouwe die voor bij komt
boeken die niet gelezen worden
de kerstman die eigenlijk bezopen is
bij wie vlat het op?
alleen thuis met de tijd die je voorbij ziet gaan
de dagen op papier
met de tijd in mijn hoofd
vertel me de meningen die meetellen
en de gene die dat niet doen
vandaag ben ik gegaan om te zien
tot jij me aan kijkt en me ziet
ziet dat samen zijn beter is
met je mening in mijn hand
vertel me onze mooiste foto
computers die stil staan
getallen van verkeerde meningen
gezichten van mooie verhalen
kleren die vertellen wie je bent
bij wie valt het op?
vandaag ben ik gegaan voor wat ik weten wil
om te zien wat ik kan ontdekken
met het geld in mn dagboek
mijn light in de spiegels met diamanten
stakingen om te laten veranderen
want vandaag ben ik gegaan
om alles achter te laten
te kijken wat ik niet bekeken heb
vertel me wat ik achter laat
alles netjes houden
bij wie valt het op?
uittestralen wat jij wou
maar ik ben gegaan om je te vertellen
het zijden op me broek
en ketteningn met mooie symbolen
auto`s die gewassen zijn
de stoel waar niet opgezeten word
bij wie valt het op?
vertel me het gevoel van je lippen,
die mijn naam uitspreekt
dingen die weg rotten in huizen die niet worde open gemaakt
de wind die het gras laat bewegen
ondergoed zo klein en ongemakkelijk
bij wie valt het op?
je letter voor sinterklaas
ben gegaan om te proeven
fluisteren dat je naar me luisterd
je kunt zien water in mijn ogen is afgespeeld
denken over de meningen
met de bladzijdes van papier
bij wie valt het nog op?
vandaag ben ik gegaan om te zien
vandaag ben ik gegaan naar het onberijkbare
met het goud in me schoenen
en mijn mening op papier
geld tussen de bladzijden
de wind die mijn krullen laten wapperen
wie verteld hoort mij niet
ben gegaan om alles achter te laten
achter laten van meningen en dingen die we niet waarderen
en vertel me bij wie valt het op?