Berlijn gebombardeerd vernield onder vuur
Kwam te liggen achter een afscheidingsmuur
Nadat ik er in angst en pijn werd verwekt
Om mijn Vlaanderen te dienen zwart gevlekt
Als een reizend embryo reeds overstuur
Op de vlucht voor het nakende geboorte uur
Om bij eerste kreet te worden afgebekt
Als iets half erkent half bastaard toegedekt
Net een naoorlogs slachtoffer wat een pleefiguur
Uit die asiel zoekende Euro cultuur
Waar het woord democratie is uitgelekt
Tot een schijnbaar goot economisch aspect
Het begin en het einde van mijn natuur
Zat in die moederkoek zonder wat glazuur
Want nog niet ter wereld was ik reeds suspect
Ik dat zo goddeloos vaderloos object