Egotisme, eigenbelang en zelfzucht
Zijn in wezen onschadelijke dingen
Het zijn maatstaven gegrepen uit de lucht
En komt voort uit zelfhaat diep van binnen
Egoisten hebben anderen niets te bieden
Ze zijn door hun voortdurende omgang met zichzelf
Grenzeloos verwend
Het medegevoel is gestorven, diep van binnen
En het einde is in zicht
Als ze zichzelf niet meer kunnen beminnen
De onbaatzuchtigheid zoals een egoist dit zelf noemt
Wordt voorgesteld als algemeen belang
Dit algemeen belang is de innerlijke zelfzuchtigheid
Om te leven als de Schepper in des tijds.