Het weer en het leven
Hoe het weer zal zijn is elke dag een verassing
Daar kun je alleen een voorspelling over geven
Vraag ik me af het zit met een ding
Hebben we invloed op ons eigen leven?
Soms schijnt de zon
Alles is licht
Vrolijkheid alom
Wat een mooi gezicht
Soms regent het
Alles is grauw
Paraplu's worden opgezet
Je staat daar maar in de kou
Soms is er onweer
Flitsen en donders om je heen
Ga naar binnen als een speer
Onverwacht, en vaak erg alleen
En soms is er niks aan de hand
Geen vlucht van warmte naar het strand
Geen regen geen kou en geen onweer
Het leven is soms zo veranderlijk als het weer