De liefde
Mensen zouden zich moeten meten
in een virtueel gevecht,
want zonder strijders nooit geweten
dat wedijveren niets zegt.
Want nijvere mannen werken hard
om bekoorlijke vrouwen te behagen.
Soms maakt dat hun geest verward
en gaan ze zich als dwazen gedragen.
Door Adam ontstond dit eindeloos strijden
nadat hij Eva bevruchten mocht.
God weet welke weg hij moest berijden
en met zijn kroost om haar gunsten vocht.
Zo mooi als twee mensen samen
kunnen komen tot de daad,
zelfs frank vrijen voor de ramen,
weten met hun drang geen raad.
Die drang was het vanaf het begin
waardoor mensen zich lieten drijven
tot een staat van blinde waanzin
waarin ze voor altijd willen blijven.