Meisje van achttien
Mooie kleren, een lach op haar gezicht
vrolijk, eerlijk en altijd klaar voor een praatje
Serieus, werk en een diploma
maar in die grote mooie ogen een verdwaald traantje
Een traantje met een groot geheim
een traantje met heel veel pijn
Een geheim waar ze niet over vertelt
's avonds te verdrinken in een glas wijn
Dag in dag uit, dezelfde beslommering
pijn en kramp in haar maag
Maar elke dag toont zij die mooie glimlach
haar mooie diepe ogen, wat brengt de dag vandaag
Een meisje van achttien, die leeft met de dag
met diepe geheimen verstopt in haar geheugen
Een schijnwereld optrekkend voor de medemens
hopend op die paar mensen die wel voor haar deugen
Een nietszeggende lichaamshouding staat mij te woord
een gezichtsuitdrukking die niks doorlaat
Ze neemt mij in vertrouwen en haar ogen worden nat
maar zorgt er wel voor dat niemand anders het verstaat
Discretie wordt van mij ten zeerste gevraagd
met licht verwaterde ogen begint zij te praten
Niemand heeft het door, want haar uitstraling is schijn
en voor ik het door heb is zij uiterst rustig,
maar van binnen in alle staten
Van het weekend was het weer eens raak
ruzie met de jongen waarmee ze samenwoont
Maar op haar lieve en schone karakter
wordt zij door haar vriend met losse handjes beloond