Schijnbaar vrij
Sluiten onzichtbare baren
Mijn kooi af
Smeedijzeren roosters
Van verwachtingen
Oordelen
En teleurstellingen
Sieren de wanden
Van datgene
Dat ik gedwongen
Mijn thuis moeten noemen
Dromen vluchten weg
Uit vrees voor verstikking
Met uitsterven bedreigd
Zit mijn wezen vast
Werkend aan een behang
Voor deze kale kamer
Om die laatste droom
In leven te houden
Zodat ik zelf ook kan
Overleven