Zachte zuilentempel met een dak van grillig groen gebladerte.
Ritselend ruist de wind door de donkere dakbedekking.
Bloeiende bloemen bedanken de bomen voor het bladafval.
Vooral in het voorjaar vóór het verschijnen van het blad,
Floreert de flora flink, geflankeerd door fascinerende fauna.
De beschuttende bomen brengen geen brood op het bord,
Bijkomend bezigt het bos boze boeven die de brave boer bedreigen.
De bomen worden dus door de bange bewoners botweg met de bijl bewerkt.
En open vlaktes vullen de vele valleien vandaag nog steeds.
Vanop de valleiflanken verscherpen valleiwachters de verdediging.
De veiligheidsdienst voor het volk van de vallei verdraagt geen vreemden.
Het klimaat wordt kouder en knappe communicatiemiddelen kunnen
Kleine criminaliteit controleren en kordaat aanpakken.
Verdere veiligheidsmaatregelen verantwoorden zichzelf zodanig dat
‘Big Brother’ de bange blanke burger bekijkt en zijn belevingen bepaalt,
zonder dat de domme dropjes daarbeneden dit doorhebben.
Bedankt bekrompen boerkes!
Karel Brits
9 februari 2000