Te druk voor druk
Te bezig voor bezigheden
Te snel voor snelheid
Te veel voor velen
De maatschappij verlangt
De druk bevangt
Presteren en niks merken
Oogkleppen op en werken
Een man staat stil
Bukt, plukt een bloem, en ruikt
Terwijl om zich heen
De periferie van een bloeiende stad
Om hem heen snelt
Natuur overwint
Een bloem die groeit in beton
Over een miljoen jaar
Is er niks dan bloemen hier
Een tapijt over grauwheid
De mens heeft een kans
Om zichzelf te redden
Van een onwrikbare natuur
De afstand overbruggen
Een compromis sluiten
De man draait zich om
Ziet een zakenman met haast
Die de bloemen niet ziet
Een deadline wordt niet gehaald
En de man weent