Jij was een man,
een zoon, een vader,
een broer, een oom, een neef.
Een collega, een buurman,
een vriend, een bekende,
mijn vader, om wie ik geef.
Jouw leven was te kort,
ik had je willen kennen,
ik wil weten wie je was.
'K zocht gretig naar stukjes,
leg alsnog de puzzel,
en als die klaar is rust ik pas.
Je foto vervaagt,
je herinnering ook,
maar jij was een man met verhaal.
Jij gaf mij mijn naam,
je bent onze vader,
we missen je allemaal.
Pappa, ik zou je zo graag willen spreken,
ik zou je zoveel willen vragen,
ik voel zoveel liefde, gemis, en dank.
We geven je nu alsnog een plaatsje,
in onze harten, in onze huizen,
en nu op onze boekenplank.
Lieve pappa, rust in vrede,
lieve pappa, rust nu zacht.
We herinneren je vol liefde,
ik hoop dat je op ons wacht.
Je dochter Gonnij
Dit gedicht komt in een boekje ter nagedachtenis aan mijn vader.