Daar stond je dan
op tweede kestdag.
Je kwam mijn broertje halen,
want vandaag is ie van jou.
In je handen had je mijn
kerstcadeau, dat je zonder
blikken of blozen in
mama's handen duwde.
Mama vroeg je binnen.
Je ging in de gang staan,
maar keurde mij geen
enkele blik waardig.
Vanavond zijn jullie
met zijn allen.
Haar ouders zijn
ook van de partij.
Eerst samen lekker
eten en dan cadeautjes
uitpakken alsof er
nooit iets is gebeurd.
Mijn kerstcadeau was een
doos met spullen, die nog
bij jullie lagen van voordat
ik niet meer welkom was.
Fijne kerst pa,
ik hoop dat jij wel geniet.