(Speciaal geplaatst voor Sheen’s oma)
De Heer lag uitgestrekt op een wolk
tevreden genieten in de zon
Engel ‘Di Angeli’ bekend bij hem als strebertje
kon Hem die rust niet gunnen
‘er is nog zoveel ellende Heer’.
Humeurig keek de Heer hem aan
‘moet jij niet iets anders doen
dan vandaag opnieuw mijn rust te ontnemen’
wie Di Angeli kent, weet van zijn drammen
dus de Heer zet mokkend Zijn oren open.
‘De eerste drie wonderen waren mooi’
‘Maar…’ sprak de Heer vol wetenschap
‘Er is nog zoveel andere ellende’
‘Ben je weer met de homo sapiens bezig
die zijn allen toch verworden tot homo duplex.’
Engel Di Angeli begreep er niets van
maar wat de Heer zei, zal wel kloppen
‘jij’ sprak de Heer ‘bent een homo nullius rei’
‘Ja Heer dat geloof ik best’
‘De mens is verworden tot homo novus.’
Di Angeli zéér ontdaan door onbegrip
kuierde van de Heer weg
‘Halt Di Angeli’ riep hij nog
‘heb je wel Latijn geleerd?’ lacht de Heer
‘Natuurlijk Mea Maxima Culpa’ sprak Di Angeli.
De Heer voldaan van zijn woorden
plofte in zijn wolkje
en glimlachte naar de zon.
Voor hen die zoeken naar woorden:
Homo Sapiens = Wetenschappelijke naam van de mens
Homo Duplex = Dubbelhartig, onbetrouwbaar mens
Homo Nullius Rei = Een vent van niets
Homo Novus = Selfmade Man
Mea Maxima Culpa = Door mijn grote schuld