Verstand op nul en zorgen
dat ik door kan leven,
mijn best kan doen op school en
mijn inspanningen kan verrichten
bij de dingen waar ik van hield.
Houden van past niet in dit
rijtje thuis, want houden van
lukt niet, wanneer je verstand
op nul staat en je gevoelloos
probeert voort te leven.
Misschien dat het daarom niet
altijd pijn doet, dat mijn vader
me niet meer wil zien en dat
ik daardoor mijn broertje,
minder vaak zie.
Het slaat natuurlijk nergens op,
leven zonder gevoel is geen leven,
maar de pijn die mijn leven op
dit moment met zich meebrengt,
maakt leven vol gevoel ondragelijk.