I
In een gewone krant kan je dit niet vinden
daarin alleen berichten over mensen
maar de Hemelkrant is niet discriminerend
daarin wordt verhaald over al het leven
van de bacterie tot de olifant.
In deze editie een zielig verhaal
omtrent een poes en haar kroost
lief en zorgzaam volbracht ze haar taak
ze mauwde veel en langdurig
maar dat is niet het verhaal.
Ze was bruut verkracht door een wilde kater
de nagels hadden haar rugje opengekrabd
het bloed gutste uit haar wonden
de kater had zijn plezier genomen
direct daarna het hazenpad gekozen.
De Heer zag het leed net te laat gebeuren
kon het helaas ook niet meer voorkomen
dat de poes ongewenst een nest zou baren
Hij wist dat deze honger zouden kennen
en bedacht zijn Heilige snode plan
De kater was voortvluchtig
maar de engelen waren talrijk
de poes was schijnbaar helderziend
had zich verstopt achter een engel
haar tongetje likte over haar snor.
Daar kwam de kater binnen
tussen twee engelenkaters
de poes scherpte haar nagels
de Heer sprak zijn oordeel uit
‘nu ben jij een grote vette muis.’
II
Di Angeli had geschokt het bericht gelezen
Moedig naar de Heer gestapt
‘Heer ik wil ik U even spreken’
‘Jij weer Di Angeli, moet je niets doen?’
‘Jawel Heer ………’ sprak hij angstig.
‘Maar….’ zei de Heer zoals gewoonlijk
‘De zaak van de kater en de poes was geweldig
maar daar beneden lopen heel veel mensen
die hetzelfde hebben ondervonden als de poes
kunt hen niet veranderen in vliegen?’
De Heer keek Di Angeli aan
‘Ik vergeet hen nimmer
en die boosdoeners krijgen de hel.’
Bedroeft ging Di Angeli heen
de Heer zag zijn verdriet.
Zachtjes mompelde Hij in zichzelf
‘het is maar goed dat deze mensen
engelen zelfs zoals Di Angeli hebben.’