Schoonheid is oppervlakkig
Neen is mijn antwoord
Schoonheid is prachtig
Daarvoor bestaat geen woord
Uiterlijk heeft voorkeur
Kleding hoort daar bij
Garantie tot aan de voordeur
Dit overkomt mij
Wat is dat dan schoonheid
De buitenkant of binnenkant
Wat is er dan wat ik vermijd
Is het de ziel die de kroon spant
Hoe zie ik dan de binnenkant
In een ziel kijken kan ik niet
Als zoekend mens blijf ik vermant
Het blijft de buitenkant die je ziet
Ben ik dan simpel of blind
Sluiten mijn ogen zo hard
Weet ik niet wanneer het begint
Of is het liefde waar ik het mee verward
Daar is het antwoord
Vormloze liefde is betrokken
Eeuwen voor gemoord
En niet te ontlokken
Zo blind, zo blij
Ik zoek al jaren
Zo dicht bij mij
En ik maar staren
Doe niet als mij !