Je nam afscheid
Van de mensen rond mij
Mij wou je nog niet kwijt
Niets te zeggen, hoefde jij
Had je boodschap verstaan
Nam het van je aan.
Jij ging weg.
Ik hoefde geen uitleg.
Uitleg was niet nodig.
Uitleg was overbodig.
Jijwou ons afscheid apart.
Ik wist het want ik luisterde naar mijn hart.
Ik kwam naar je toe.
We waren elkaar nog niet moe.
We rookten op ons eigen plekje.
We namen afscheid, alleen op ons stekje.
Een afscheid voor een paar weken tijd.
We raken elkaar niet kwijt.
Een afscheid voor even.
Tot we weer naar elkaar toe waren gedreven.