mijn grootvader
ja, die was een echte schat
daar kroop ik als klein meisje
vaak bij op de schoot
mijn grootmoeder
was ook zeer lief
en stiekem kreeg ik een snoepje
en ze bewaarde ook altijd restjes
aan mijn beiden grootouders
denk ik terug met een lach
en na al die jaren dat ze
heen zijn gegaan
zeg ik met een tevreden hart
ik hou nog steeds van jullie
lieve schatten
ik bewaar van de ene
mooiere herinneringen
als van de andere
toch hebben ze alle vijf
een plaatsje in mijn hart
jullie denken nu vast
hoezo vijf
mijn echte grootvader
langs moeders kant
heb ik nooit gekend
als ik nu naar zijn foto kijk
weet ik zeker
dat ook hij een schat was
die in de oorlog
door het ijs is gezakt
en wat ze vertelde over hem
waren alleen maar mooie herinneringen