De vrijheid
van een vogel kennende
meedeinend op alles
wat vervliegt met de tijd.
Stilletjes smachtend
naar het voelen
van de wijdse wind
strelende mijn wangen.
De vrijheid
die de lucht om mij heen
zou laten juichen.
Ze zou vertellen
van lucht die huilt
wanneer zij wil.
Vrij om te zijn
wat verstopt zit
onder het dagelijkse
ritme van seconden.
17-01-08