- Opkropping -
Diep in de schulp gekropen
achter muren van beton
in het holst van de nacht
is wanneer het naar buiten komt
niet zonder slagen of stoten
zal dat gevoel zich uitten
geen idee hoe maar het
zal naar buiten komen
zoiets kropt zich op
tot de bom zal barsten
en het zich wreekt
op diegene die het creeƫrden
mensen die gewetensloos
dingen doen, andere mensen
zich rot laten voelen en
hun wereld overhoop halen
wie had dat ooit
van iemand voorzien
dat masker wat opgezet kan zijn
verhult de waarheid in al zijn vormen