Jij en ik
Gescheiden
Door een wrede speling
Van het lot
Oftewel:
Het leven
Ik zie je gaan
Je bent zomaar vertrokken
Weg uit mijn leven
Waarom is het zo gelopen
Moest het zo gaan
Is dit mijn lot
Heeft God het zo gewild
Of zijn er andere krachten
In het spel?
Of is het stom toeval,
Een verkeerde samenloop
Van omstandigheden?
Is het zo
Dat er daarboven
Iemand beslist
Over leven en dood
Vrede en haat
Goed en kwaad?
Ik zal je altijd blijven volgen
Als een schaduw
Door de nacht
Waarheen
Je ook gaat
Weet dat ik altijd
Van je zal blijven houden
Wat er ook gebeurt