Hoe zit je daar op moeders arm,
mijn kleine hartedief,
je maakt het hart van ieder warm...
een mooie toekomst in 't verschiet!
De priester zalft je voorhoofd ,
je kijkt hem guitig aan,
aan God word je beloofd,
zie toch die handjes gaan!
Het warme water over je haartjes,
de druppeltjes bewogen,
wil jij spelen met de baartjes,
geen traantje in je ogen.
Je bent nu ook het kind van God,
een grote dag voor iedereen
maar toch is het per slot
de mooiste dag ,van jou alleen.
- bees17 -