Als ik een meeuw was
zou ik krijsen tot het ging onweren
Als ik een specht was
zou ik bomen tikken tot de boswachter gek van me werd
Als ik een fazant was
zou ik ontsnappen aan de jagers
Als ik een roofvogel was
zou ik de muizen laten lopen en langs de slager gaan
Als ik een lepelaar was
zou ik eten met mes en vork
Als ik een gier was
zou ik niet op mensen in de woestijn azen maar ze de weg wijzen
Als ik een ijsvogel was
zou ik een karper voor je opduiken
Als ik een musje was
zou ik dapper genoeg zijn om brood voor je van een bord te pikken
Als ik een roodborstje was
zou ik roder zijn dan de andere, door de blosjes die jij me bezorgd
Als ik een duif was
zou ik niet tegen ramen vliegen maar er omheen om naar je toe te komen
Als ik een ekster was
zou ik een juwelier voor je beroven
Maar omdat ik een mens ben, ben ik vogelvrij om je gewoon te vertellen, dat ik onwijs veel van je hou!